AK Parti Kayseri 2’nci Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Böhürler, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına konuk oldu.
Kayseradar Genel Yayın Direktörü Mustafa Bayram ve Gazeteci Halil İbrahim Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Böhürler, Kayseri’nin genel problemlerine vakıf olduğunu ve mikro problemleri da öğreneceğini söyledi.
Hakkında çıkan ‘ithal vekil adayı’ paylaşımlarına da karşılık veren Böhürler, “Kayseri doğumluyum, ilkokul 4’üncü sınıfa kadar burada okudum. Daha sonra ailenin büyükleri İstanbul’da üniversite kazanınca ailecek oraya gittik. Buranın terbiyesiyle büyüdüm. Ben AK Parti kurucular grubunda yer aldım. İsmi daha konmamıştı bu partinin. Kayseri takip ettiğim kentlerden bir tanesiydi. Buranın lokal siyasetçileri kadar işin içinde olmadım lakin burada ne olup bittiğini uzaktan da olsa gören biriydim. AK Parti için yaklaşık olarak 15 seçimdir çalıştım. 15 seçimde milletvekili aday komiteleri, teşkilat yoklamaları, alanda olan sorun için gidip bakma olarak Kayseri siyasetini vukufiyetim var. Kayseri’nin yabancısı değilim, sıkıntıları biliyorum. 25-30 yıldır burada siyaset yapan pek çok siyasetçiyle yakınlığım, dostluğum, tanışıklığım var. Çok mikro meseleleri da elbette öğreneceğim. Ben çok düz birisiyim, yapamayacağım şeyi söylemem. Eğilmem, bükülmem. Mahallelere gittiğimizde görüyoruz. Lakin genel olarak Kayseri’de yaşanan temel sıkıntılara vukufiyetim var. 22 yıldır Kayseri de takip ettiğimiz bir vilayet. Ayrıyeten Kayseri Türkiye’den de bağımsız bir yer değil. Kayseri’de çok kozmopolit bir kent. Yozgatlısı, Nevşehirlisi, Ağrılısı, Avşar’ı, Çerkez’i, Alevi’si var. Yani Türkiye’de olan genel özellikler Kayseri’de de var. Burada da vatandaş için iktisat, gençler için iş sıkıntısı bir sorun. Bu manada Türkiye’de genel sorunlara vakıf olmak burada da bir avantaj olacak diye düşünüyorum ancak mikro problemleri daima birlikte öğreneceğiz” tabirlerini kullandı.
Bugün başlayacak olan Ankara-Sivas süratli tren sınırına Yerköy’den Kayseri’ye yapılacak Kayseri-Yerköy süratli tren çizgisi projesi hakkında da konuşan, AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Böhürler, “Hayatımızı kolaylaştıracak her şey için sonuna kadar ısrarlı olacağız” dedi.
“ŞEHRİN ORTAK BİR SİNERJİYE, HİS BİRLİĞİNE MUHTAÇLIĞI VAR”
Kayseri’de en büyük sorunun bir ortaya gelememek olduğunu söyleyen Böhürler, “Laf kelam olur diye bir ortaya gelmekten korkuluyor. Bir de ortada kırgınlıklar var. Kentin ortak bir sinerjiye, his birliğine gereksinimi var. Elbette herkes birbiriyle ortak düşünmek zorunda değil fakat bir ortak uygun için, ortak gaye için bir ortaya gelebiliriz. Mesela Kayseri’nin arkeolojisini milletlerarası bir şeyle tanıtmayalım mı, daha fazla insanı buraya çekmeyelim mi. Bu ortak emel. İster ulusal görüşten olun ister farklı görüşten olun kente kıymet katacak her şeyi bir arada yapabiliriz. Kayseri’de fevkalade işler yapıldı, tabi bunlara bir abla, bir anne eli değdiği vakit biraz daha düzgün olabilir. Yapılan işleri biraz daha görünür kılabilir. Bir öbür ekonomik sorun kıymetli, her ne kadar Cumhurbaşkanımız minimum fiyata 3 kez artırım yapmış olsa da ekonomik olarak enflasyona, fiyat artışına tedbir almak için memuru emekliyi güçlendirmek için adımlar atılmış olsa da yeniden de aile takviye paketi daha da artırmalıyız. Esasen 2023 yılı programlarımızda da var. AK Parti birinci geldiğinde yoksullukla çaba en değerli amacıydı. Bugün geldiğimiz noktada o tablo yok lakin, hala gayret edeceğimiz şeyler var. Gençlerin iş sorunu değerli. Kayseri endüstrisi olması itibariyle, istihdam manasında bu bahis da daha şanslı bir kent. Yeniden burada da kimi iş kollarında istihdamla ilgili sıkıntılar var. Ona bakmak lazım. Alanda herkes biraz devlette çalışmak istiyor, özel dalda kimse çalışmak istemiyor” halinde konuştu.
“EN RESMİ İŞLERDE BİLE ‘AYŞE ABLA’ HİTABI OLUR”
Abla sıcaklığıyla kenti kuşatacağını söz eden Böhürler, “Ben abla olmaya meyilliyim, bana herkes ‘Ayşe abla’ der. En resmi işlerde bile ‘Ayşe abla’ hitabı olur. Bu biraz anaçlık biraz da Kayseri’nin kızı olmanın verdiği bir şey. Bu nedenle bir ablalık elbette olur lakin bir Özhaseki (Mehmet Özhaseki) üzere olmaz tabi. O kentin organik, içinden nüfuz etmiş güçlü bir isim. Kayserililer de bunu çok rahat bilsinler ki orada (Meclis) yalnızca bir vekil soğukluğuyla duran birisi yok, bir abla sıcaklığıyla bütün kenti kuşatacağıma inanıyorum” diye konuştu.
KADINLAR’DAN BÖHÜRLER’E SEVGİ SELİ
Erciyes Bayan Platformu’nun konuğu olan Böhürler, platform üyelerinin ve dinleyenlerin sorularını da cevapladı.
Platform üyelerinin hayranlıkla dinlediği Ayşe Böhürler, adaylık süreci ve Kayseri’nin genel toplumsal durumuyla ilgili bilgiler verdi.
BÖHÜRLER MANTI AÇTI
Seçime sayılı günler kala vekil adayları çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elmas isimli bir vatandaş, AK Parti vekil adayları Ayşe Böhürler ve Emine Timuçin’i mantı sıkmaya çağırdı.
Çağrıya sessiz kalmayan vekil adayları mantı masasına oturarak mantı sıktı.
Aday Timuçin ve Böhürler, konut sahibinin misafirperlerliği için teşekkür etti.