Muharebe şartlarının seyrini değiştirecek: GÖKALP seri üretime geçiyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PAVO Group’a bağlı şirketlerden InterData tarafından üretilen GÖKALP Drone sistemi seri üretime geçiyor.

Roketsan’ın kıymetli bir konsepti olarak öne çıkan lazer güdümlü küçük füze METE, PAVO Group tarafından geliştirilen GÖKALP Drone sistemi ile buluştu.

MUHAREBE ALANINDA DEĞERLİ BİR GÜÇ ÇARPANI OLACAK

Test atışları devam eden lazer güdümlü küçük füze METE ve GÖKALP seri üretime hazır hale geldi.

İnsansız Hava Aracı konseptine uygun olarak geliştirilen METE mühimmatı, PAVO Group’a bağlı şirketlerden InterData tarafından geliştirilen GÖKALP Drone sistemine entegre edilerek test atışlarını muvaffakiyetle tamamladı.

Roketsan’ın en küçük güdümlü mühimmatı pozisyonunda olan METE’nin kullanıldığı birinci platform olan GÖKALP ise hem yararlı yük kapasitesi hem ateşlemeden etkilenmeyen stabil kalma kabiliyetleriyle ön plana çıkıyor.

Özellikle meskun mahalde nokta atışı operasyon yapabilmek ismine geliştirilen GÖKALP Drone Sistemi, METE Füzesi’nin entegrasyonuyla birlikte muharebe alanında değerli bir güç çarpanı olacak.

ROKETSAN’IN METE FÜZESİYLE GÜÇLENDİRİLDİ

Roketsan tarafından yapılan titreşim ve sıcaklık testlerini muvaffakiyetle tamamlayan GÖKALP Drone Sistemi’nden METE Füzesi’nin atışları da gerçekleştiriliyor.

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve yeni jenerasyon 40 milimetre bombaatar silahları kullanılarak atılabilen Lazer Güdümlü Küçük Füze Sistemi METE, mevcut konvansiyonel bombaatar mühimmatının sahip olduğu azami menzilin ötesinde tesire sahip olmasıyla fark oluşturuyor.

Geçtiğimiz günlerde Roketsan, METE’nin GÖKALP Drone’undan atıldığı görüntüyü kamuoyu ile paylaşmıştı.

Yapılan bu paylaşımda METE’nin GÖKALP Drone sisteminden ateşlendiği ve ateşlenme esnasında GÖKALP’in stabil kaldığı görülmüştü.

ZORLU ŞARTLARA UYGUN OLARAK TASARLANDI

GÖKALP, 8 kg paylaod kapasitesi, 20 dakika vazife mühleti ile kuvvetli hava ve saha şartlarında misyon yapabiliyor. Gök Alp birebir vakitte üzerinde barındırdığı teknolojilerle elektronik harp şartlarından etkilenmeyecek biçimde tasarlandı.

Özellikle küçük çaplı drone sistemlerinin bu biçimde mühimmatları kullanırken yaşadığı sarsılma ve irtifa kaybetme problemini ortadan kaldıran PAVO Group; InterData markası ve GÖKALP Drone sistemi ile yurtdışı pazarına da açılmayı hedefliyor.

KAYNAK: TDEFENCEAGENCY

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muharebe şartlarının seyrini değiştirecek: GÖKALP seri üretime geçiyor!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haberyuvasi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin