Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40. yılında kabri başında anıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kısakürek’in Eyüpsultan’daki kabri başında gün uzunluğu düzenlenecek anma aktifliği, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Vilayet Müftüsü Safi Arpaguş, Eyüpsultan Belediye Lideri Deniz Köken ve Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’nın iştirakiyle başladı.

İstanbul Vilayet Müftüsü Arpaguş’un okunan hatmi şeriflerin duasını yaptığı programda, Eyüp Sultan Camii müezzin ve kayyımı Hafız Davut Şensoy da Kur’an-ı Kerim okudu.

Gençler anma programına ilgi gösterdi

Türk niyet hayatında, fikirleri ve yapıtlarıyla derin izler bırakan Kısakürek’i anmak için düzenlenen programa çok sayıda genç katıldı. Eyüpsultan, Esenler, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Tuzla’nın da ortalarında bulunduğu birçok ilçedeki okullarda okuyan gençler, sabahın erken saatlerinden itibaren Kısakürek’in kabri başına geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Eyüpsultan’daki Asımın Kuşağı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir mühlet sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kısakürek’in sevenleri kabri başında dualar etti ve usta şairin şiirlerini okudu.

Belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve gençlik merkezleri tarafından Kısakürek’in kabri başında ve farklı yerlerde düzenlenen etkinlikler gün boyunca devam edecek.

 

KAYNAK: AA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Necip Fazıl Kısakürek vefatının 40. yılında kabri başında anıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haberyuvasi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin