Uyarılarda yağışların bilhassa 12-18.00 saatleri ortasında ağırlaşacağı konusuna dikkat çekildi…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere nazaran: Ülkemiz genelinin modüllü ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi, İç Ege ve Edremit Körfezi etrafları, Akdeniz’in iç kısımları, İç Anadolu, (Samsun hariç) Orta ve Doğu Karadeniz ve Bolu etrafları, Doğu Anadolu’nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor. Yağışların İç Ege’nin doğusu, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısında mahallî kuvvetli olması bekleniyor.
ANKARA DAHİL 14 İLE SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürülüğü’nden yapılan açıklamada; Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Kırıkkale için sarı kodlu ikaz yapıldı.
YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İç Ege’nin doğusu, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısında mahallî kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır.